Leegte, stilte, ruimte…

Een half uur of misschien wat korter of langer gewoon stil zitten in een stille kerk. Even los van de wereld om je heen.
Geen telefoon, geen tv, geen… Een kwartier, een half uur of
meer,
alleen met je eigen gedachten en emoties. De drukte
uit je laten vloeien. Die leegte, de ruimte in jezelf toelaten.
En dan ervaren wat er in die ruimte komt. 

Je bent elke derde woensdag van de maand welkom vanaf
19.15 uur in de pastorie naast de kerk. Om 19.25 gaan we naar de kerk voor de stilte. De basis is een half uur, maar eerder
vertrekken of langer blijven kan altijd. 

Data:

19 februari

18 maart

15 april

20 mei

17 juni

15 juli

Woorden die meerdere betekenissen hebben. Betekenissen waarvan sommige in deze drukke maatschappij haast ongewenst lijken.

Hebben we wel eens die leegte, die stilte, die ruimte in ons leven? Op het werk mag geen tijd verloren gaan. Daar wordt je niet voor betaald. Op weg naar huis dan moet je opletten, anders heb je een ongeluk of zit je in de verkeerde trein.

En in die trein kan je dan mooi even dat verslag nalezen. Of facebook checken…. Als je dat lukt tenminste in alle drukte van de mensen om je heen. We worden eindeloos gevuld.

En wat doen we thuis? Als het leeg en stil lijkt in huis zetten we muziek op. Of de televisie aan.
We zijn druk met het huishouden, of de tuin. We lezen de krant om bij te blijven, we vullen ons met eindeloze informatie.

’s Avonds kijken we televisie of Netflix. Lezen een boek, gamen of zijn aan het surfen op de tablet. Zo vullen we zelf de ruimte.

Maar zijn we wel eens leeg? Zijn we wel eens stil? Ervaren we ruimte? Gewoon niets? Niets anders dan jij en je gedachten? Tijd om rust te vinden in en met jezelf? Om je te bezinnen op wat er is, wat er niet is, wat er kan zijn? Te laten komen wat moet komen.

Lukt het eigenlijk wel om de benodigde ruimte, leegte te creëren? Kan je dat thuis? Waar er vaak wel iets is dat afleidt. Dat toch vaak die onbewuste boodschap brengt. De was moet nog….. Eigenlijk….

Toch zijn er wel plekken waar je ruimte kan ervaren. Buiten in de natuur lukt het wel eens.
Maar ook midden in de stad of het dorp kan het.
In een kerk bijvoorbeeld. Of je nu gelooft of niet. Een ruimte te midden van het dagelijks leven en toch zijn eigen rust.

Een half uur of misschien wat korter of langer gewoon stil zitten in een stille kerk. Even los van de wereld om je heen. Geen telefoon, geen tv, geen…. Een kwartier, een half uur, of meer, alleen met je eigen gedachten en emoties. De drukte uit je laten vloeien.. Die leegte, de ruimte in jezelf toelaten. En dan ervaren wat er in die ruimte komt.

Dat kan elke derde woensdag van de maand in de Gallus kerk te Angerlo.

U bent elke derde woensdag van de maand welkom vanaf 19:15 uur in de pastorie naast de kerk. Om 19:25 gaan we naar de kerk voor de stilte. De basis is een half uur, maar eerder vertrekken of langer blijven kan altijd.

Na de stilte is er, als u het prettig vindt, de mogelijkheid om koffie of thee te drinken in de pastorie.

Houdt u er rekening mee dat de kerk in de winter niet verwarmd zal zijn. Elke derde woensdag van de maand tijdens schoolvakanties alleen in overleg.

U kunt zich opgeven via stilte@komdersuut.nl

%d bloggers liken dit: