Meditatie

De huidige meditatie groep zit helaas vol. In het voorjaar start er weer een nieuwe groep.


Als je hier binnenkomt laat dan de veelheid achter je
en wees niet gehaast.

Ben je deze weg weleens gegaan,
waarin alles in zijn oorspronkelijke puurheid verschijnt, zoals water uit de bron?

Heb je er wel eens aan gedacht,
dat de Bron ook in jou stroomt, heel intens, onuitwisbaar, vreugdevol, broederlijk, zusterlijk?

Als je hier binnenkomt
luister dan met heel je wezen naar degene die jou heeft gevonden voor je Hem zoekt. De Liefde die ook in jou stroomt oneindig en altijd nieuw. Bernardus van Clairvaux

Wij leven in een samenleving met heel veel meningen, beelden, geluiden en opdrachten die van buitenaf op ons afkomen en waarop jij en ik dan weer moeten reageren of in gedachten mee bezig zijn en blijven. Er wordt een groot beroep op ons hoofd gedaan, bijna alles wordt vanuit het intellect beoordeeld. Nu is dat natuurlijk niet verkeerd, dat is de cultuur waarin we leven, maar we kunnen ver af komen staan of vervreemd raken van ons eigen menszijn en van de betekenis van ons persoonlijk leven. Meditatie kan helpen om die innerlijke weg van Liefde, die ook wel God wordt genoemd, te ontdekken. Je open te stellen voor de innerlijke weg en je daardoor laten inspireren voor het leven van alledag. Meditatie is voor mij persoonlijk een grote verdieping geworden. Binnen de innerlijke stilte kan rust gevonden worden en soms zomaar een nieuw persoonlijk inzicht oplichten. Dat vraagt om oefening, want gedachten blijven komen en zorgen laten zich in de stilte gelden. Het vraagt om een aandachtig omgaan met jezelf, God en de ander, want de weg van meditatie gaat altijd weer van binnen naar buiten.

Kennismaking met meditatie:
Graag geef ik de weg van de meditatie door in een kennismakingscursus in oktober en november 2019.
In alle rust gaan wij in een opbouw van 4 donderdagavonden vertrouwd raken met meditatie door informatie, oefening van verschillende meditatietradities in een groep van 7 personen.


Kosten voor 4 avonden € 24,00 inclusief koffie en thee.

Ook ben je van harte welkom wanneer je vanuit een ander gedachtengoed of spiritualiteit deze wijze van mediteren eens zou willen meemaken. Tijdens de cursus reik ik woorden en vormen aan die bij je aansluiten en waarop je verder kunt.

Wat gaan we doen:
1e avond: informatie, basishouding
2e avond: een woord uit de christelijke inspiratiebron
3e avond: een verhaal uit de christelijke inspiratiebron
4 e avond: verstilling

Een ieder gaat zijn/haar eigen weg, soms delen we wat met elkaar maar dat hoeft niet. Alles wat wordt gedeeld blijft binnen de groep.

Toos Rietman, begeleiding.
Achttien jaar ben ik werkzaam geweest als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Vanaf begin jaren negentig bezig met meditatie, o.a. in een post HBO jaar, kloosterervaringen, meditatietraining in 2010 bij Vacare, Platform meditatie binnen de Protestantse kerk in Nederland, bij Kick Bras. Gevolgd in 2016 – 2017 door de Leergang begeleiding christelijke meditatie, vanuit de katholieke traditie bij Joke Litjens en Mirjam Dirkx. In 2017 – 2018 de cursus Meditatie en de geestelijke weg, bij Antoinette van Gurp. Op de laatste woensdagavond van de maand begeleid ik een meditatiegroep in Hummelo sinds 2011.
Sinds 2018 coördineer en begeleid ik inspiratiedagen voor Regio-Oost van Vacare en ben ik mede-coördinator bij Komdersuut in Angerlo.


Opgave en persoonlijke informatie
tel: 0313 475774,
e-mail: ridt.rietman@hetnet.nl
Max: 7 deelnemers, opgave vóór 1 oktober 2019

%d bloggers liken dit: