De verhalen tafel

De komende maanden kun je aanschuiven aan de Verhalentafel. Elke 3e donderdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur vertellen we samen ons levensverhaal. De eerstvolgende data zijn 20 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei en 18 juni. Je mag aanschuiven wanneer je wilt. Als je een keer niet kan, is dat geen  enkel probleem. Voel je van harte welkom. 

Veel verhalen gaan over vroeger, maar dat vroeger kan ook vorige week zijn. Verhalen vertellen is niet aan leeftijd gebonden. Er gebeuren in ieders leven dingen die de moeite waard zijn om gedeeld te worden. Mensen zitten vol verhalen, over zomers van nu en winters van vroeger. Hoeveel winkels waren er toen en hoeveel ambachten zijn er verdwenen. Over het gezinsleven, je baan, wat je altijd hebt willen doen maar wat er nooit van kwam. Over bijzondere ontmoetingen of gemiste kansen. Verhalen roepen allerlei gevoelens op van herkenning, meegenieten en samen lachen. Mensen herkennen soms aan een klein detail waar het verhaal naar toe gaat. Door het delen van verhalen met elkaar groeien ook nieuwe inzichten en kunnen andere gespreksonderwerpen aan bod komen. De Verhalentafel gaat niet alleen over vertellen, maar ook over luisteren. Verhalen kunnen verlevendigd worden met foto’s en lees- en kijktips. 

Verhalen vertellen is iets anders dan discussiëren over het een en ander. Voor de één is het delen van het verhaal van belang, voor de ander is luisteren met aandacht en zonder oordeel de reden om deel te nemen. Dat kan allemaal. Van elke Verhalentafel wordt een verslag gemaakt, zodat de mooie verhalen bewaard blijven. 

De eerste keer zal ik als gespreksbegeleider het gesprek op gang brengen. Daarna kunnen we samen elke keer een onderwerp kiezen waar ieder zijn verhaal bij heeft. Ik hoop je te zien op donderdag 19 december.

~ Wil Verlaan

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: